Oameni din trecut

Pentru că oarecum îmi plac lucrurile structurate, chiar dacă nu apuc mereu să fac structuri, există totuşi una pe care o am fără să o fi gândit cumva deosebit, e cea legată de oameni, oameni apropiaţi, apropiaţi în trecut:

Oameni din trecut- mereu undeva prezenţi- ei sunt cei cu care am prietenit X ani în urmă, acum nu mai ţinem legătura strânsă din anumite motive, dar atunci când apucăm să vorbim cu ei, parcă timpul nici nu a trecut, şi tot aceleaşi sentimente frumoase ne leagă.E similar cu atmosfera de sărbători- mereu are aceleaşi nuanţe frumoase în interior. Şi poţi la jumate de noapte, după un an de tăcere, să scrii, să ceri un sfat sau pur şi simplu să spui un gând. şi ştii că ţi se va răspunde şi vei fi înţeles.


Oameni din trecut- pe care îi urmărim, dar nu am vrea să ne intersectăm- sunt cei care au fost o parte frumoasă din viaţa noastră, dar de care avem legate anumite lucruri pe care evităm să ni le amintim.Cu ei avem ancorate amintiri pe care încă nu le-am lăsat în trecut, fie această o ceartă mai dură, un sentiment neîmpărtăşit, o discuţie monosilabică...Dar în acelaşi timp suntem sau am fost prea similari, sau ne-a fost prea bine împreună ca să putem să îi excludem de tot din viaţa noastră, de aceea ei umblă ca nişte umbre ici colo prin prezentul nostru.

Oameni din trecut- pe care îi ţinem mereu undeva pe alături - cei care ne sunt alături şi acum, şi vrem să ne fie alături şi într-un viitor, sunt de facto prietenii noştri conştienţi


Oamenii din trecut- pe care nu îi acceptăm nici ca trecut, prezent sau viitor- cei pe care încercăm să uităm şi reuşim după un efort, cei care ne-au produs daune morale, cei care au venit sau au plecat într-un moment în care aceasta era cel mai neinspirat lucru, cei care au intrat din greşeală în moment din viaţa ta, dar au plecat cu intenţie. Sunt cei pe care nu îi mai ţinem minte sau de care ne amintim doar pentru a ne aminti că nu trebuie să ne amintim.

Toate categoriile se extind pe seama prezentului, dar e bine ca ultima să fie cea mai mică.

Simplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu