Bienvedidos a Colombia!


Foarte mult planificam să scriu acest post. 

Azi îl încep cu faptul că au trecut 28 de zile de cănd sunt în Colombia. 
28 de zile.

Care ar fi primele lucruri care mi-au părut diferite:
- porțiile de mâncare sunt mega mari (prețul tot e destul de mare dar pentru mâncăcioși ar fi o plăcere)
- strada se trece oriunde și oricând, dar având în vedere că populația Bogotei e mai mult 10 milioane, e un calvar..dar nu poți altfel 
      - teoretic, există stații de autobus, dar practic, nu se prea folosesc
- există foooooooarte multe fructe:)) pe majoritatea nici măcar nu puteam să îmi dau seama cum se mănâncă (câteva sunt prezentate aici) - până acum preferatele mele sunt granadilla și lulo:)
- sucuri aproape nu se vând pentru că e mult mai sănătos și ieftin să iai fructe și să faci suc din ele
oamenii vorbesc repede și se întrerup și e ceva normal


               Sunt câteva din lucrurile care m-au surprins, dar, în general, Bogota este foarte diferită de toate orașele văzute până acum. Pe stradă poți procura pizza care e făcută în fața ta, sau clătite care fac concurență bună oricărei pizze sau clătitelor de la noi. Ambuteiajele excesive îmi aduc aminte de Ciudad de Mexico. Faptul că poți cumpăra orice în stradă îmi aduce aminte de Nairobi. Clădirile din centrul financiar al Bogotei (unde se află și oficiul AIESEC) îmi aduc aminte de clădirile business din Varșovia și Budapesta. Partea istorică a orașului îmi amintește de Praga, Kiev și Krakow. Munții care înconjoară tot orașul sunt ceva deosebit, căci e prima dată când sunt într-un oraș la 2625 m deasupra nivelului oceanului.
              Oamenii sunt prietenoși și plini de viață. Colombia e împărțită în districts și fiecare regiune are deosebirile sale, chiar și oamenii arată diferiți.
             
              În Bogota e mereu primăvara, dar totul depinde de unde anume te afli. Dacă stai în apropiere munților, atunci e o primavară timidă, dacă stai la o ora depărtare, atunci deja e un iunie frumos:)

              Foarte multe lucruri frumoase mai am de descoperit, ce știu cu siguranță: Colombia nu înseamnă droguri, până acum nu s-a întâmplat nici o singură dată să dau de cineva care vinde sau consumă droguri. Există o parte a țării în care se mai duc lupte pentru a anihila traficul, dar acestea se află în apropierea amazonului. Și cel mai trist e că toți oamenii au de suferit din cauza unor probleme din trecut care deja sunt în trecut..Iar oamenii de aici țin foarte mult la țara lor, și într-adevăr au cu ce se mândri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu