Drumuri spre Ostrava

Iata ca era deja 4 august si era ziua in care trebuia sa ma pornesc spre Ostrava. La 14.00 aveam bilet la autobusul care trebuia sa ma duca pana in krakow.Bun..in afara faptului ca am avut geanta pe care trebuia s-o impachetez cu o ora inainte de plecare, totul parea a fi bine.Deci ora 13.20 undeva si eu cu tat ma pornesc...and, prima surpriza: se rupe toarta de la geanta care era noua. Si asta nici nu am reusit sa iesim din ograda.:D Param..primul stres care pe mine m-a facut inerta la toate ce au urmat, de aceea iata vad si partea lui mai mult pozitiva...Ei bun..a luat tata geanta in spinare si fuga sa luam ceva sa ajungem la gara.ajungem la gara si ne punem frumusel pe reparat in graba geanta, adica de lipit cu scotci:))Dupa o ora si jumate de asteptare ni se spune ca cursa a fost amanata...

Bine..desigur ca pe acea seara nu am mai gasit bilet..si am luat bilet pentru a doua zi spre Lvov.
Am ajuns la Lvov. Ar fi trebuit sa astept 12 ore pana la autobusul spre Krakow...intr-o gara destul de bizara cu persoane destul de bizare si care nu-mi inspirau deloc incredere.
Am avut totusi intredere intr-o femeie care a zis ca as putea merge cu ea spre Peremzl, un orasel din Polonia, la granita cu Ucraina. Ok..am mers cu acest autobus care m-a socat putin: destul de murdar inauntru...si well, in care se facea contrabanda de tigari:)) Deci a intrat la un moment dat o femeie, care cu desigur ii cunostea pe soferi, si a inceput sa bage in scaune pachete de tigari...
Ei bun, gestul asta al ei ne-a constat vreo 2 ore in plus de stat la vama, pe langa cele 2 reglamentare:)

si bine...de aici se incepe partea cu alergatul meu dupa trenuri.
Am ajuns in oraselul asta cu vreo 15 min inainte sa plece trenul in orasul in care imi trebuia mie la acel moment, adica in Kracow. In fuga am mers sa iau bilet iar casierita nu voia sa mi-l vanda ca zicea ca nu reusesc ca trenul de ja pleaca:) Dar eu fiind a superpower girl:)) am decis ca reusesc..deci la fuga cu geanta gigant la care s-a mai rupt o toarta alerg si intru in tren din mers:) Bine ca am ales trenul corect:)

Bun..ajunsa in Krakow...am cautat o ora casa de bilete pentru turisti..ca si ei destepti, au pus numai una pentru toate calatoriile internationale si muuuulte pentru cele locale..
am luat bilet si mai era o ora pan' la tren..dar am decis de pe atunci sa merg pe peron ca sa nu sa se intample cum data trecuta...Deci stateam linistit si asteptam..deja era ora la care trebuia sa vina trenul si nu era..eu am inceput sa-mi fac griji. am intrebat niste persoane de acolo, care logic nu vorbesc engleza, ce tren asteapta..si cand am vazut ca nu e acelasi ca al meu am inceput sa am emotii..iar cand peste 30 secunde aud cum in gara tanetea care vorbeste spune ca trenul meu pleca, am fost socata. Deci doamna de la casierie mi-a zis gresit peronul.
Ei bun..avand experienta in domeniu, am inceput sa alerg pe subteran sa ajung la peronul care-mi trebuie. Yuuupiii, am sarit in tren iarasi din mers:) Si ce e cel mai interesant ca atunci cand intreb daca acest tren e spre Praga(asa cum imi trebuia mie) mi se spune ca e spre Bratislava.
Iarasi soc. Nu stiu ce sa fac. Bun, iau si intreb inca o data pe alt conductor de acolo..si imi zice ca da, e spre Praga numai ca tre' sa trec in vagonul din fata, caci la ei vagoanele din fata se duc spre Praga, iar celelate spre Bratislava si inca nush unde. Adica la o oarecare statie ele se dezunesc si fiecare isi cauta de drum:)

Ei bun..am ajuns eu in ostrava...unde mai greu unde mai cu noroc..dar am ajuns:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu